Suguvastavundu - kansainväliset vieraat

 

Vuodesta 1998 lähtien Suguvastavundu-kulttuuripäiviä on järjestetty vuoroin Suomessa, Venäjän Karjalassa ja Udmurtiassa. Suomessa tapahtuma on ollut viimeksi Lohjalla vuosina 2008 ja 2014. Vuoden 2018 tapahtuma käynnistyy kansainvälisillä kursseilla, johon osallistuu perinteestä kiinnostuneita ihmisiä Suomesta ja Venäjältä.

Tapahtuman kansainväliset vieraat esiintyvät viikon aikana eri tilaisuuksissa Siilinjärvellä. He opettavat ja esittävät omaa tanssi- ja musiikkiperinnettään ja luovat verkostoja. 

Suguavstavundu-tapahtuman tavoitteena on vaalia ja edistää suomalais-ugrilaista kulttuuriperintöä. Tuomalla yhteen esiintyjäryhmiä eri kulttuureista saadaan aikaan kulttuurista vuorovaikutusta ja lisätään kulttuurien välistä ymmärrystä. Tärkeää on siirtää kulttuuriperinnön tuntemusta lapsille ja nuorille, minkä johdosta alkuviikon kurssitarjonnassa on tarjontaa kaiken ikäisille. 

 

Lue lisää kansainvälisistä vieraista täältä.

 

Suguvastavundua tukee M. A. Castrénin seura.


LUENNOT

Maksuttomat luennot kaikille kiinnostuneille Siilinjärven kunnantalon valtuustosalissa, Kasurilantie 1. Tervetuloa!

PE 20.7. klo 15.30–16.15

Tuohivirsuissa kuuluisuuteen”

Hum. kand. Janna Kankkunen kertoo aiheesta "Musiikkiyhtye Buranovskie Babushki: Tuohivirsuissa kuuluisuuteen -populaarikulttuuri finnougristen kielten ja kulttuurien säilyttämisen / edistämisen välineenä". Luento perusuu Jannan Udmurtiassa tekemään tutkimukseen. Gradu aiheesta tarkastetaan syksyllä Tampereen yliopistossa.

Paimenten soittamaa, soiva luento em. aikana on peruuntunut.

 

LA 21.7. klo 13.00–13.45

”Ommii riepuloi etsimmää”, inkeriläinen pukuprojekti

Viron inkerinsuomalaiset ovat 30 vapaan toimintavuoden kuluessa useaan otteeseen yrittäneet tutkia kansanpukuja ja saada niitä kansallispukuina uudelleen käyttöön. Kansan ja sen kulttuurin kohtalona on ollut jakautuminen Venäjälle, Suomeen, Viroon ja Ruotsiinkin. Omaa maata ja omia resursseja ei ole. Seurojen käsityöharrastus ja jatkuva kiinnostus pukuperinteeseen sai aikaan kaksivuotisen projektin inkerinsuomalaisten liiton ja Viljandin kulttuuriakatemian kansanomaisen käsityön linjan kanssa. Maie Ojamaa ja Annaliisa Abramova, Tarton inkerinsuomalainen seura.

 


 

Arkanchi -yhtye Udmurtiasta

 

 

Siilifolk ja

Sukujuhlat - Suguvastavundu

tekevät yhteistyötä.