Esiintyjäesittelyt

Sukujuhlien kansainvälisten vieraiden esityksistä pääset nauttimaan Siilifolkin konserteissa ja Mantun pesäpallokentän pääjuhlassa. Voit tutustua eri kulttuureihin niin työpajoissa, luennoilla kuin lyhytkursseilla kunnantalolla, Siilinlahden koululla ja Siilifolkin tapahtuma-alueella.

 

Arkanchi, Udmurtia

Harmonikkayhtye Arkanchi esittää perinteisiä udmurtialaisia ja venäläisiä lauluja. Esityksissä nähdään myös tanssia ja pieniä draamallisia kohtauksia. Ryhmä osallistuu ahkerasti paikallisiin, valtiollisiin ja kansainvälisiin festivaaleihin ja kilpailuihin. Vuonna 1989 perustettua yhtyettä johtaa Tatiana Vladimirovna Mikhailova. Arkanchin esityksistä pääsee nauttimaan torstaista sunnuntaihin.

 

Besedaine, Tshalna, Karjala

Besedaine-lauluryhmän ohjelmisto perustuu karjalankielisiin lauluihin. Kotipaikkakunnallaan ryhmä on aktiivisesti mukana kaikissa kulttuuritapahtumissa ja esiintyy erilaisilla festivaaleilla Venäjällä ja Suomessa. Ryhmän ohjaajana toimii Emma Jelina. Besadaine esiintyy torstaista sunnuntaihin.

 

Dimitri (Dima) Demin, Petroskoi, Karjala

Dimitri Demin on joutunut perumaan tulonsa Siilinjärvelle.

 

Gornitsa, Petroskoi, Karjala

Kansantanssiyhtye Gornitsa on legendaarisen Viola Malmin perustama ryhmä, joka on esiintynyt vuosikymmenten ajan niin Suomessa kuin Venäjälläkin. Ryhmän taiteellisena johtajana toimii Boris Shustov, joka on kysytty kouluttaja rajan molemmilla puolilla. Gornitsa esiintyy ja pitää tanssityöpajoja Siilifolkin alueella tiistaista lauantaihin. Perjantaina Boris pitää Karjalaisen kansantanssin tekniikkakurssin Siilinlahden koululla.

 

Karjala, Petroskoi, Karjala

Tämä karjalaisia kansantansseja ja leikkejä esittävä ryhmä on Viola Malmin äidin Helmin perustama. Karjala-ryhmä vaalii alueen rikasta tanssiperinnettä. Saamme nauttia ryhmän esityksistä niin Siilifolkin kuin Sukujuhlien tilaisuuksissa torstaista alkaen.

 

Kulkuset, Petroskoi, Karjala

Kulkuset on aktiivinen lasten ja nuorten kansantanssiryhmä, joka esittää perinteisiä karjalaisia tansseja ja leikkejä. Ryhmän johtajana toimii Natalia Kashirina, jonka oma tausta on Gornitsassa. Hän kuuluu vuosittain järjestettävän lasten ja nuorten Humahus –festivaalin järjestäjäjoukkoon. Kulkuset pitävät tiistaina lapsille tanssikurssin Siilinlahden koululla ja esiintyvät sekä pitävät tanssityöpajoja Siilifolkin alueella tiistaista lauantaihin.

 

Pitaritzi, Karjala

Pitaritzi-kuoro esittää venäläisiä kansanlauluja ja piirileikkejä. Karjalassa ja muuallakin hyvin tunnettu ja rakastettu kuoro pyrkii etsimään ja säilyttämään vanhaa kansankulttuuria, lauluja ja piirileikkejä. Kuoroa johtaa Emma Elyna.

 

Saharovin siskokset, Saamenmaa

Saharovin siskokset esittävät saamelaisia kansanlauluja. Heidän omaperäinen ja erilainen ohjelmansa kiinnostaa yleisöä laajasti. Sisarusten mukana Siilinjärvelle saapuu myös saamelaisen käsityön taitaja.

 

Sateenkaari, Tver

Sateenkaari-ryhmä esittää venäläisiä ja suomalaisten artistien ja yhtyeiden musiikkia suomen kielellä. Ohjelmistosta löytyy mm. Katri-Helenan ja Hedningarna-yhtyeen kappaleita. Sateenkaaren musiikista saamme nauttia torstaista alkaen.

 

Tarton Inkerinsuomalaisten seura, Viro

Tarton inkeriläiset opettavat inkeriläisiä tansseja torstain työpajassa Siilifolkin alueella. Syvempi sukellus inkeriläisiin katrilleihin ja röntysköihin onnistuu torstain tanssikurssilla Siilinlahden koululla. Inkeriläisestä kulttuurista ja pukuperinteestä kuulemme lauantaina kunnantalolla.

 

Tuomi, Tshalna, Karjala

Tuomi-kuoro on esittää suomalaisia lauluja eri aikakausilta suomen kielellä. Se on konsertoinut ja esiintynyt erilaisissa tapahtumissa ja festivaaleilla niin Venäjällä kuin ulkomaillakin. Tuomi-kuoro on yksi Venäjän Karjalan vanhimmista yhtyeistä juhlien ensi vuonna 60-vuotista taivaltaan. Kuoroa johtaa Galina Hanenko. Tuomi saapuu Siilinjärvelle torstaina ja esiintyy siellä sunnuntaihin asti.

 

Harmonikkayhtye Arkanchi Udmurtiasta
Besedaine Petroskoin läheltä
Kansantanssiryhmä Gornitsa Petroskoista. Kuva: Petri Kivinen
Kansantanssiryhmä Karjala Petroskoista
Pitaritzi-kuoro Karjalasta
Saharovin siskokset Saamenmaalta
Sateenkaari-ryhmä Tverin Karjalasta
Tuomi-kuoro Petroskoin läheltä

 

Siilifolk ja

Sukujuhlat - Suguvastavundu

tekevät yhteistyötä.