Lehikäiset kaalinlehdellä
Karjalaisessa keittiössä on leivottu monia eri lehikäistyyppejä. Tavallisia nimityksiä ovat lehekäs, lehtirieska ja lehtikakkara. Yhteistä näille lehikäisille on, että taikinasta tehdään aina niin pehmeää, että sitä voi paistaa pelkästään arinalla. Paistinalustana on käytetty tuohta, kaalinlehteä ja puualustoja.
Liotusaika: 3 tuntia
Perunoiden keittäminen: 25 minuuttia
Valmistelut: 10 minuuttia
Kypsymisaika: 40 minuuttia
(4 annosta)
8 kaalinlehteä
3 dl Myllyn Paras ohrasuurimoita
8 perunaa (puoli kiloa)
8 dl maitoa tai piimää
2 tl suolaa
Voiteluun: sulatettua rasvaa
Liota ohrasuurimoita maidossa tai piimässä 3 tuntia.
Kuori ja keitä perunat suolavedessä.
Survo perunat ja lisää survokseen liotetut ohrasuurimot.
Aseta taikinaa neljälle kaalinlehdelle ja peitä ne toisilla lehdillä.
Voitele rasvalla.
Paista uunissa 225 asteessa 30-40 minuuttia.
Tarjoa heti.
Lähde
Hilkka Uusivirta: Suomalaisen ruokaperinteen keittokirja. WSOY 1982