Meistä

Esittely

 

Nuorisoliiton keskeisimmät arvot ovat karjalaisuus ja yhteisöllisyys. Meille karjalaisuus on iloa, rohkeutta, päättäväisyyttä ja luovuutta toimia. Se on jo itsessään yhteisöllistä ja avointa, aina uteliasta uudelle.

Karjalainen Nuorisoliitto järjestää ohjaajakoulutusta, kansantanssi- ja perinnekursseja, tapahtumia ja matkoja säännöllisesti. Jäsenseurat saavat liitolta ohjausapua, yhdistystoimintaan liittyvää neuvontaa ja tiedotusapua tarvittaessa. Lisäksi liitto tuottaa karjalaiseen perinteeseen liittyvää materiaalia, kuten kansantanssiohjeita, leikkivihkoja ja oppaita kerhotoimintaan.

Karjalainen Nuorisoliitto ry on perustettu vuonna 1980 valtakunnalliseksi harrastus-ja kulttuurijärjestöksi kaikille karjalaiseksi itsensä tunteville. Nuorisoliitto ja sen lähes 30 jäsenseuraa ympäri maata tekevät karjalaista nuorten ja lasten kulttuurityötä sekä kehittävät ja ylläpitävät karjalaista kulttuuria. Jäsenseuroissa harrastetaan kansantanssin lisäksi esimerkiksi teatteria, käsitöitä, kyykkää, askartelua, liikuntaa ja leiritoimintaa. Jäsenseuroissa toimii 3000 henkilöä, joista noin puolet on alle 29-vuotiaita.

Nuorisoliitto järjestää vuosittain Kevätpäivät kansantanssiluokituksineen ja kulttuurikatselmuksineen huhtikuussa sekä kulttuurimatkan syyskuussa. Lisäksi liitto on mukana yhteistyökumppanina monissa koti- ja pohjoismaisissa kansantanssi- ja kulttuuritapahtumissa. Karjalainen Nuorisoliitto järjestää myös korkealaatuisia karjalaiseen kulttuuriin liittyviä kursseja, jotka ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Kurssien pääpaino on kansantanssissa, kädentaidoissa ja ruokaperinteessä.

Karjalaisen Nuorisoliiton toimisto sijaitsee Helsingissä Kannelmäessä.


Historia

 

Varsinainen nuorisotyö aloitettiin Karjalan Liitossa 1950-luvulla. Keskustelu karjalaisen nuorisotoiminnan rekisteröimiseksi omaksi valtakunnalliseksi nuorisojärjestöksi herätettiin vakavammassa mielessä vuonna 1972, kun uusi nuorisotyölaki astui voimaan. Koska lain myötä oli saatavissa valtiolta taloudellista tukea ja Karjalan Liiton jäsenseuroissa oli kannatusta oman nuorten liiton perustamiseen, Karjalainen Nuorisoliitto ry näki päivänvalon syksyllä 1980.

 


 

Karjalaisen Nuorisoliiton marssi sekakuorolle

KarjalaisenNuorisoliitonMarssi.pdf (101 kB)
(säv. George de Godzinsky, san. Auvo Nuotio)

 


Karjalainen Nuorisoliitto ry.
Sitratori 3
00420 Helsinki
puh. 045 673 3223
toimisto[ät]
karjalainennuorisoliitto.fi
Henkilökunta