Tykkimyssykurssi
Aika: 13.-14.8.2022

Tule tekemään perinteisin tavoin naisen kansallispuvun päähine, tykkimyssy. Kaksipäiväisellä kurssilla valmistetaan tykkimyssyn pohja eli koppa paperista ja ruispuurosta.

Kouluttajana on Marja Marsu Pihkala.

Materiaalina käytämme pellava- tai puuvillakangasta, voima- ja makulatuuripaperia, sanomalehteä ja liimana ruispuuroa.

Opettaja ottaa yhteyttä kurssilaisiin ennen kurssin alkua ja selvittää mihin pukuun tykkimyssy tehdään (määrittää tukkimallin). Valmistaudu opettajan pukukohtaisiin kysymyksiin, jotta hän pystyy kertomaan mitä tarvikkeita ja mistä niitä voit hankkia.

Tarvitset kurssille mukaan:

  • Pitkävartisen jälkiruokalusikan, ruokalusikan, jäätelötikun, pullasutin, pyöreän kiven (myös terässaippua käy), 1-2 sukkapuikkoa.
  • Pellava- tai puuvillakangasta kopan vuoriksi (mahdollista ostaa opettajalta).
  • 2 puuvillaista kangassuikaletta (leveys n. 4 cm, pituus vähintään metri), esim. vanhasta lakanasta. Jää piiloon myssyn sisään.
  • Vahvan neulan, pellavalankaa ja sormustimen. Jos et luota, että ihan käsin saat ommeltua päälaen sauman niin suora naskali ja sille sopiva puupalikka alle on myös toimivaksi todettu. Ommeltava sauma pitää sisällään 4 x vuorikankaan, 16 krs sanomalehteä ja 2 krs voimapaperia.
  • Sakset kankaan ja paperin leikkaamiseen.
  • Vanhan silitysraudan, mielellään ilman höyryreikiä sekä hiustenkuivaimen. Pari rautaa, hiustenkuivain ja sähköpuhallin löytyy paikan päältä.

Muut tarvikkeet ja tykkimyssytukin saat paikan päältä. Paikan päältä voi ostaa neuloja, naskaleita, erilaisia nauhoja, erilaisia pellava- ja silkkilankoja, vuoriksi sopivia kankaita yms.

Kurssimaksu 55 €.

Ilmoittaudu tästä linkistä.