Eläköön Folk! – Pohjoisilla poluilla

Aika: 20.2.2021
Paikka: Tampere

Eläköön Folk! -tapahtuma antaa äänen ja tilan kansanmuusikoille ja kansantanssijoille, jotka katsovat jo kohti uutta ja valoisampaa vuotta 2021. Tampere-talossa nähdään tammikuulta vuodella eteenpäin siirretyn Folklandia-risteilyn parhaita paloja.  

Eläköön Folk! -gaalassa palkitaan alan ansioituneita toimijoita. Tunnustuksia jaetaan muun muassa Vuoden Wäinö, Vuoden 2020 tanssiteko ja Vuoden 2020 kansanmusiikkilevy. 

Kansanmusiikin ja kansantanssin eturivin artisteista ja kokoonpanoista Eläköön Folk! -gaalassa esiintyvät mm. Maria Kalaniemi & Eero Grundström, Progmatics ja Kimurantti.  

Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen FolkForum seminaarissa avataan näkökulmia vuoden 2021 ”Pohjoisilla poluilla – På nordliga stigar – Treading northern trails” -teemaan. Vuositeema haastaa alan tekijät ja kokijat tutkimaan pohjoista kulttuuria ja kulkemaan rohkeasti polkuja ajassa ja paikassa.

Eläköön Folk! järjestetään Tampereen kaupungin, Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen, Folklandian taustajärjestäjien sekä Tampere-talon ja paikallisten toimijoiden yhteistyöllä. Tapahtuman vastuullisena järjestäjä on Suomen Nuorisoseurojen Pispalan Sottiisin tapahtumatoimisto Tampereella. 

Koronatilanteen vuoksi tapahtuma järjestetään striimattuna. Sitä voi seurata kotisohvilta verkossa.

Lue lisää