Tänä pääsiäisenä virvotaan virtuaalisesti

30.3.2020

 

Virvon varvon – myös poikkeusaikoina

Tuleva palmusunnuntai on herättänyt paljon kysymyksiä etenkin lapsiperheissä: miten käy monen pienen rakkaimmalle pääsiäisperinteelle eli virpomiselle?

Kun ovelta ovelle kiertäminen kuuluu vältettäviin asioihin, voi myös virpomisen tehdä modernein keinoin. Karjalainen Nuorisoliitto on käynnistänyt sosiaalisen median kampanjan Virtuaalivirpojaiset, joka kannustaa perheitä virpomaan etänä.

 

Facebookin Virtuaalivirpojaiset-tapahtumassa voi julkaista valokuvia omista virpovitsoista ja videoita omasta virpomisesta. Nyt on hyvä tilaisuus panostaa koristeluun, kun oksia ei tarvitse jaettavaksi asti, vaan laatu korvaa määrän.

 

Läheisiä voi virpoa myös videopuhelun avulla. Palkka maksetaan vanhojen ortodoksiperinteiden mukaisesti vasta myöhemmin.


Virpominen on vanha karjalainen tapa toivottaa terveyttä tulevalle vuodelle. Etenkin nyt hyvälle mielelle ja onnentoivotuksille on tilausta, joten muistetaan virpoa ja tulla virvotuksi myös tänä palmusunnuntaina.

Virtuaalivirpojaisiin voit liittyä kotoa käsin Facebookin Virtuaalivirpojaiset-tapahtumassa: www.facebook.com/events/498711014133565/